Bezoekersinformatie museum Mikwe

Het museum

In het mikwegebouwtje, onderdeel van het voormalige Zaltbommelse synagogecomplex, is een klein museum gevestigd over de geschiedenis van de Joodse gemeente in de Bommelerwaard.
In het museum vindt u behalve het mikwe (ritueel bad), het regenwaterreservoir ten behoeve van het bad en restanten van een vuurplaats.
Er wordt een korte video vertoond en er is een uitgebreide tijdlijn aangebracht.
Verder zijn in de vitrines gebruiksvoorwerpen uit de Joodse traditie te zien en voorwerpen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. Ook is er een gedenkplaat met de namen van alle in de Tweede Wereldoorlog omgekomen leden van de Joodse gemeente.

Bereikbaarheid

Het Mikwe is gevestigd aan de Minnebroederstraat 2 / 5301 AZ  ZALTBOMMEL.  Vanaf NS-station Zaltbommel loopt u in ongeveer een kwartier naar het centrum van de stad, waar het Mikwe te vinden is. Gratis parkeren kunt u op het parkeerterrein Beersteeg. Overdag (tot 18.00 uur) kunt u ook gratis parkeren op de parkeerplaats achter Museum Stadskasteel.

Openingstijden

Het Mikwe is geopend in de periode mei tot en met september op zaterdag en op elke eerste zondag van de maand van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Tijdens het Zaltbommelse Kunstrondje XXL (eerste weekend van september) en de Open Monumentendag (tweede weekend van september) zijn er ruimere openingstijden.
U bent dan van harte welkom op zowel zaterdag als zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Bezoek buiten de reguliere openingstijden is ook mogelijk. Neem voor het maken van een afspraak tijdig contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In een van de cultuurarrangementen die Tourist Information Bommelerwaard (Markt 10, Zaltbommel) aanbiedt, is een bezoek aan het Mikwe inbegrepen. Onderweg krijgt u ook informatie over de Stolpersteine (messing ’steentjes’) die in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen in de stoep zijn geplaatst voor de huizen waar de slachtoffers van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog gewoond hebben.  

Toegang

De toegang tot het Mikwe is gratis. Een gift in onze spaarpot in de vorm van de vroegere Bommelse synagoge is natuurlijk zeer welkom. 

Contact

Bezoekadres: Minnebroederstraat 2 / 5301 AZ  ZALTBOMMEL

Ons algemene e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 


Deel deze informatie op uw tijdlijn:

Contactgegevens

Stichting Mikwe 
Een Joodse Erfenis in Zaltbommel

Minnebroederstraat 2
5301 AZ  ZALTBOMMEL

info@mikwe.nl

KvK 41059816 

Mikwe heeft een ANBI status
  
anbi logo

Wat doen we?

Stichting Mikwe heeft als doel het beheren en tonen van de joodse geschiedenis in Zaltbommel e.o.

Komende activiteiten

Geen evenementen