AFGELAST: Onthulling monumenten bij de Bossche Poort + concert

Laatste nieuws

De onthulling van het namenmonument en aansluitend het concert van 11 maart 2020 gaat NIET door in verband met het coronavirus.
De gemeente Zaltbommel heeft dit besloten op advies van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Dit jaar vieren en herdenken we 75 jaar Vrijheid. Als eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden in Zaltbommel twee namenmonumenten onthuld. Op de monumenten staan de namen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook in Zaltbommel zijn destijds veel inwoners vermoord en gesneuveld, zowel Joods als niet Joods. 
De gemeente Zaltbommel heeft de monumenten in nauwe samenwerking met Stichting MIKWe te Zaltbommel gerealiseerd. Stichting MIKWE beheert het Joodse erfgoed in Zaltbommel en omgeving.

Onthulling monumenten gaat niet door.

Stichting MIKWe en de gemeente Zaltbommel nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de onthulling van de namenmonumenten op woensdag 11 maart om 18.00 uur bij de Bossche Poort in Zaltbommel

Bij deze bijeenkomst worden de namen op het Joodse monument onthuld. Naast het Joodse monument staat een plaquette met daarop de namen van de overige oorlogsslachtoffers.
Bij de onthulling worden alle namen van de slachtoffers genoemd. Na de onthulling nodigen wij u uit om gezamenlijk een kop koffie in de Poorterij te drinken.

namenmoniment in klank

Concert ‘Herdenken in Klank’

Aansluitend, om 20.00 uur, is in de Katholieke Kerk, Oliestraat 26 in Zaltbommel, een concert ‘Herdenken in Klank’. Dit concert wordt uitgevoerd door het jeugdkoor van Koorschool Senta (zangers en zangeressen van 11 tot 20 jaar uit de hele Bommelerwaard) en het Projectkoor Rivierenland. U bent eveneens van harte welkom bij dit concert. 

Aanmelden
Voor het hele programma willen wij heel graag weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen. Wilt u daarom doorgeven vóór 1 maart a.s. of u komt? En als u komt, met hoeveel personen?
U kunt het aantal en de namen doorgeven via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u vragen over deze uitnodiging?
Wij horen het graag. U kunt uw vragen stellen aan Margot Schreuders-Verkuil via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0418-681 733. 


Deel deze informatie op uw tijdlijn: